Versenykiírás

Dombajó futó és kerékpáros terepverseny 2019. szeptember 14. szombat Kehidakustány.

Távok:

futás: 11, 21, 42km és 21 km váltó (2-3 fő) 5,5-8 km résztávok.

kerékpár: 11, 21 km.

A versenyközpont, rajt és célkapu címe Kehidakustány Dr Kovács Lajos sétány 2. Parkolni az élményfürdő minden parkolójában lehet ingyenesen, a térképen jelöljük a legjobb lehetőséget. Kulturált öltöző, wc és zuhanyzó a versenyközpontban biztosított. A rendezvény kezdete 2019 szeptember 14 szombat 8.00. Rajtcsomagok felvétele, eligazítás, közös bemelegítés és megnyitó 8.00 – 9.00.

Gyermekfutam (10 év alatt) rajt 9.00. (előnevezés nem szükséges és ingyenes). Aszfaltos 900 méteres futópálya, szülők és barátok futhatnak a gyerekekkel de érmet csak a lurkó kap 🙂 50 éremmel készülünk, ha kevés lesz varázsolunk.

Kerékpár terepverseny, rajt 9.30: 11 és 21 km-es távra lehet nevezni. A két táv egyszerre rajtol. A pályák 80%-a terep, földutak, ösvények és rét. Átlagos fizikai állapotú felnőttek és gyerekek számára is felkészültségtől függően teljesíthetők az útvonalak. Alsó korhatár 13 év. Ha van olyan járgányod ami rendelkezik biztonságos fékkel és a közútra, földútra alkalmas műszakilag, onnantól már csak rajtad múlik 🙂 . Nagyon precízen, végig szalagozott pályákkal várunk benneteket. A közutakon a kritikus helyeket biztosítjuk de a kresz szabályait be kell tartani. A kerékpáros sisak kötelező felszerelés és a bringa megfelelő műszaki állapota a versenyző felelőssége. A rajtszámot a kerékpáron jól látható helyen kell elhelyezni. Két korosztályban hirdetünk eredményt 35 év alatti és feletti korcsoportban (női-férfi). Érem díjazás lesz és minden teljesítő begurulóérmet kap. Kerékpáros és futó a pályán az időben eltolt rajt miatt nem találkozhat. Eredményhirdetés 12.00-13.00 között. A pályákról részletes információ, track és szintmetszet az Útvonal menüben található.

Terepfutó verseny, rajt 10.00: 11, 21, 42km és 21 km váltó (2-3 fős) távra lehet nevezni. Minden futó egyszerre rajtol. A pályák 80%-a terep, földutak, ösvények és rét. Néhány hónapja hobbifutó és haladóbb terepfutók számára is kihívást jelentő, eltéveszthetetlen, technikás pályákat jelöltünk. Alsó korhatár 13 év. Minden résztvevő csak egy versenyszámra nevezhet. A 42km két 21 km-es körből áll és akkor is lebonyolításra kerül ha csak 1 nevező lesz. A váltó lehet 2-3 fős, egyedül nem lehet. Két jól megközelíthető váltópontot jelöltünk ahol a rajtszám átadásával történik a váltás, máshol váltani nem lehet. Olyan szakaszokra osztottuk a váltó résztávjait hogy eltérő felkészültségű futók is vígan alkothatnak csapatot. A váltópontok megközelítése a versenyzők feladata. A rajtszámot elöl, jól látható helyen viselni kell. A közutakon a kritikus helyeket biztosítjuk de a kresz szabályait nektek kell betartani.
Két korosztályban hirdetünk győztest, 35 év alatti és feletti korcsoportban (női-férfi). Érem díjazás lesz és minden teljesítő befutóérmet kap. Kerékpáros és futó a pályán az időben eltolt rajt miatt nem találkozhat. Eredményhirdetés 13.00-tól folyamatosan. A pályákról részletes információ, track, váltópontok megközelíthetősége és szintmetszet az Útvonal menüben található.

Frissítés: Csak a futóknak tervezünk, a bicajosok úgyis hamar hozzájutnak a jól megérdemelt gulyáshoz. A 11 km-en 6,3 és 9,7km-nél, a 21-en 6,3 / 8,4 / 13,6 és 16km-nél lesz frissítés. Víz, alma, ropi és nápolyi biztosan lesz és hát a jollyjoker a gumicukor 🙂 .

Minden érdeklődő számára: A pályákat végig piros-fehér szalaggal és logo-s táblákkal jelöljük. A rendezvényen végig lesz orvosi ügyelet. Főleg előnevezést tervezünk, a helyszínen csak korlátozott számban lehetséges. 250 fő a tervezett résztvevő, érdemes időben nevezni. Az alsó korhatár tájékoztató jellegű, ha aktív sportoló, van tapasztalata és vagy szülővel együtt nevez a gyermek akkor természetesen indulhat. A rövid gyerekfutam kivételével, 18 év alatt szülői beleegyező nyilatkozat szükséges és a helyszínen kitölthető. A nevezési díj egységesen 3500.- Ft. Minden nevező elvihető chip-es rajtszámot, a verseny logojával díszített pólót és befutóérmet kap. A futam után a célban bográcsgulyásra vendégeljük meg a résztvevőket. A nevezési határidő 2019 augusztus 20. A nevezés, a nevezési díj beérkezésével valósul meg és mindenki email visszaigazolást kap róla. Hetente frissítjük a listát. Nevezési díjat vissza nem utalunk, de igyekszünk hogy az utolsó pillanatig (rajt-3 nap) átruházható legyen. Átruházni az eredeti és az új nevező adataival lehet email-ben. dombajo@kehidakustany.hu

Felelős szervezők:

  • Kutnyák Márió Ferenc. 30-864-8237
  • Kaszás Ferenc. 30-911-5162
  • Vörös Frigyes. 30-318-7941

Comments are closed.